April´s sista dag och ...

vädret är precis som det ska vara ... ett riktigt aprilväder med andra ord .. Kallt är det som bara den men jag har bestämt att hela den här helgen ska gå till att pyssla inomhus.. Det ska verkligen bli härligt ... Göra färdigt ngr ufon.. som ska fotas o läggas in på ngr säljsidor.. på facebook. När jag går efter posten idag gäller det att ta på sej massor så jag inte fryser ihjäl ...öppnade nämligen altandörren för en stund sedan för att släppa in min lille Åskar ,som i nu läget inte är så liten.. ,ca 7 kg väger han... Då var det isande kallt o det blåste som bara ...f---n. Har kollat ngr sidor garn från "Skapa mera" de har en säljdrive just nu och har sänkt priserna på en hel del garn .. så senare idag ska jag beställa lite garn till sockar o till ett par slipovers till Ola , sonen. Ja om han nu vill ha de färgerna som jag beställer annars får väl det också bli sockar ,fniss... Han är mycket ,mycket känslig när det gäller färger ... även modeller .. men färger stör honom otroligt om det är bara den allra minsta fel i nyansen .. Har nog aldrig träffat ngn som är så känslig för färger som han är. Senare idag ska jag baka en kardemumma kaka ... Har ett recept som jag bara älskar -... Får väl ha ngt gott att smaska på i helgen ... Mycket enkelt recept med yogert . Kakan blir mycket "tung" men blir den rätt så är den så himla saftig o god. Ja det är i det stora hela det som ska sysselsätta mej i helgen ..ja, pyssla o äta kaka ... fniss.. ja , så låter det ju när jag läser igenom vad jag skrivit ... men lite annat blir det nog också men hemma ska jag vara .. gillar ju inte
den envisa blåsten... Och brasor gillar jag inte heller på grund av att tex..små igelkottar sökt skydd i rishögarna och inte hittar ut i tid när elden sprider sej de springer ju inåt i stället för ut där elden finns ... Önskar Dej nu en riktigt härlig helg trots att väderleken kanske inte är den bästa ... Kram! Foto: stickad dress till "Skrållan".

Idag kommer det att...

regna... Det har iallalfall regnat i natt.. och regnet hänger i luften.. men det avskräcker inte min lille Åskar från att gå ut. Mej avskräcker det från att vara ute egentligen bara för att det blåser så -.. och jag hatar blåsten.. det blir kallt och det dånar i öronen och jag känner mej allmänt obehaglig ... o vill bara krypa ihop och krypa undan ngn stans och komma fram när allt är över.. Jag har inne att göra .. ligger efter med massor om man ska jämföra med förr i tiden men det ska man ju inte .. så då kanske jag kan säga att jag är i kapp..fniss... Nja ..jag ska göra det nödvändigaste o sen blir det lite sy o lite sticka igen ... det är så skönt att ha fått tillbaka känslan att vilja hålla på med detta ..ett tag fanns den inte där.. känslan alltså, och jag funderade på att göra mej av med allt i handarbetsväg.. men vilken tur att det bara blev en tanke..Var på träff med vattengympa kompisarna igår .. hade en jättemysig stund. men som alltid när jag varit i stan så blir det inget gjort när jag kommer hem.. Nu är det sista gången på vattengympan nästa vecka .. och kanske sista gången för alltid då de har besparingskrav på sej .. och funderar på att lägga ner den. Det är inte alls roligt ,.. den fyller en stor funktion för oss alla. Känner i kroppen att det är väderleksomslag på gång .. men tar jag på mej riktigt mycket varmt så lindrar det bra.. så jag får väl se ut som en michelingubbe . (hur det stavas vete sjutton) men jag ska ju bara vara här för mej själv och inför Åskar kan jag se ut precis hur som helst ...han verkar gilla mej ändå... Nej nu ska jag sätta igång här så jag önskar Dej en härlig dag ... o så får Du en kram från oss.. Kram!

Ja, då gör jag väl ett försök till...

att skriva innan jag sätter igång med dagens sysslor här.. Jag hade skrivet ett långt stycke om bland annat Alingsås som Cafe´staden.. ja så kallas Alingsås nu för tiden ... och nog finns det fog för det. Här finns en massa små underbara cafeóaser.. och i morgon ska jag besöka en av dem . Nygrens cafe´som ligger på en gammal innergård inne i stan.. Inner gårdar finns det också gott om men tyvärr har en hel del försvunnit men jag hoppas stadsplanerarna tänker sej för ..och bevarar dem som finns kvar. I morgon är det ingen vattengympa men vi ska träffas på Nygrens café istället och ta en fika medans det nästa vecka är sista gången på gympan och kanske sista gången för alltid. Det gör ont att tänka på det men de har fått besparingskrav på sej och det är som det är ... MEN de har inte räknat med att vi kommer att strida för denna vattengympa.. Jag har skrivit ett brev till berörda instanser och alla de i vattengympa grupperna har skrivit under och hjälper inte det ska vi göra en personlig uppvaktning hos respektive personer ..som har detta i sin hand .. Om de visste vad det betyder för oss som har värk o ngt handikapp att få gympa i varmt vatten.. De kommer att tjäna på detta i längden .. Det är ju inte bara pensionärer som är med utan yngre som kanske fortare skulle bli sjukskrivna om de inte fick hålla på med detta .ja så är det .. Till saken är att de också stänger ner det kommunala badhuset ..i Nolhaga hallen ... för ombyggnad under ett antal år... Ja , så är det .. Detta blev ju inget om "Café staden" Alingsås ..och dess cafér men det kommer i ett senare inlägg.. Nu ska jag sätta igång med dagens sysslor ... Ha en bra dag ..Kram!
Foto: från Nolhagaparken