Fredag igen!

God morgon! Vart tog det underbara vårvädret vägen...? +6 grader o regnet hänger i luften... men inget ont utan det för ngt gott med sej... Jag får tid att stryka färdigt min stora hög med ren tvätt... Strök drygt hälften i går ... sen var jag ute en liten stund o krattade gräsmattan.. men fick lägga av efter en liten stund då kroppens flesta delar sa stopp..Men skam den som ger sej .. en kvart om dagen så ska jag väl bli färdig ngn gång... Hoppas jag i allafall... Känner mej iallafall nöjdare med att ha gjort lite än ingenting...Sen är det bara att försöka strunta i och att jämföra "min" trädgård vid andras .. Finns ju ingen som är lika... fniss.. varken människa eller trädgård.. Åskar är ute på morgonpromenad...Just nu regnar det inte ... Nej ,nu har jag inte ro att sitta här längre .. kanske tittar jag in lite senare idag ... Ha en riktigt go´fredag ... Kram!

En grå o kylig torsdag...

Go´förmddag ... Här är grått o kyligt ...alltså trist väder ...går inte ut o grejar ,även om jag nu tänkt göra det idag ... ska stryka istället ... Tvätthögen har växt otroligt den sista tiden... ,förr så tvättade jag o strök tvätten samma dag... Då var det ordning o reda på käringen... fattar inte hurdan jag blivit ... drar ut på allt så länge som möjligt...Lite av farten sen förr hade varit önskvärt... degt gäller då allt som jag jag borde göra... Åskar är slö fortfarande ... men det kan ju bero på att han kommit upp i åldern ...12 år snart ... eller så är det kylan o det solfattiga vädret som sätter sina spår på honom också... Igår var jag på fotvården .. det var härligt ... o sen gick jag o kollade på glasögon priser ... Var inne på Synsam och de var ca 4000 tusen dyrare på i stort sett samma glasögon som Specsavers... Vad säger Ni... vilket ska jag köpa.. Jag lutar nog åt Specsavers.. för kan jag spara 4000 kr... o så vidare ... Ska gå igenom uppgifterna jag fick en gång till .. o se om jag hittar ngr mer skillnader ... Synsam vet jag är bra ...men... Igår sydde jag en kjol till mej o en tröja som nästan blev färdig ... Enkla modeller .. syr en del i denna enkla modell så jag har ..men sedan ska jag sy ngt mer invecklat ..som jag kan ha till snyggt de få gånger jag klär upp mej.. Vill alltid gå i jeans eller en enkel lång kjol.. Då trivs jag bäst ...Ngt som jag börjat använda o som jag trivs väldigt gott i att gå i hemma är leggings... o en stor tröja... men ut bland folk ... nej absolut inte ..det är ett hemma plagg... Nej strykjärnet ropar sej ges på mej nu ... Ha en go´dag... Kram! Foto: Ännu ett litet mästerverk gjort av min syster ...Ett motiv hon målat o sen har hon dekorerat med drivved...

Regn, hagel och åska!!!!

God morgon! Regnet o haglet vräker ner ..ja, i olika omgångar förstås.. Åskan går o det blixtrar från olika håll över granarnas toppar.. Mörkt är det också ...men tänk att nu bryr jag mej varken om regnet ,haglet eller åskan ...tycker det är skönt... för det blir ju snart solsken igen...Hoppas jag iallafall...fniss.. Åskar han har struntat i att gå ut nu på morgonkvisten , han har det nog goare i sin stol där han ligger på en liten får fäll... nej ingen äkta.. utan den är syntetisk... så smutsig som han alltid är .. så får den bli oäkta..fniss.. Idag ska jag ägna tiden åt symaskinen... Känns väldigt passande när vädret är sådant här... Tänk vad grönt allt kommer att bli efter detta regnet ... allt som växer får en rejäl skjuts framåt... Kanske är gärdet snart grönt här utanför igen... Härligt ...Hoppas att Du också får en härlig dag .... och kan hitta på ngt roligt att göra ...Kram! Foto: Denna burk med "gubbar" fick jag av min syster Birgitta för många år sedan vid ngt lämpligt tillfälle ,fniss...Hon var påhittig redan då... Hon har tagit strumpor (småbitar) lagt i ngn fyllnad ,knutit vid lämpliga ställen o satt på ögon... Hon kallar den "Gubbar på burk." Den står här i köket hos mej..