Var är snön?

Nog sjutton har de lovat snö här hos mej de sista dagarna .. men inte då .. det bara regnar... Vist är detskönt att slippa skotta ... nja så mycket snö bruar det aldrig komma .. men det blir iallafall lite ljusare ... I morgon ska jag lämna in bilen på verkstad igen.... Ja, nu kommer allt som har hållit sejborta under de 6 år jag haft den... Fläkten har lagt av ... o jag får sitta med öppet fönster för att det inte ska imma igen... lite hjälper det om jag sätter på värmen på vindruta o bakruta .. men ibland så ser jag knappt ngt i allafall .. o blir det kallt ..ja , då vet i sjutton hur det kommer att gå. Nej den ska in på verksta´n igen ,så är det bara ... Åskar är ute på vift , han hade som vanligt brådis till dörren i morse .. trots att vädret är lite si så där ... ja , inget som en människa kan vara glad åt i allafall... Symaskinen står på bordet sen i går då jag sydde hela dagen ... o sy det ska jag göra idag också trots att jag har en hel del annat på tapeten... Sy det mår jag bra av.. så är det bara .. och det unnar jag mej ... Nu önskar jag också Dej en riktigt go´o bra dag... Kram! Foto: En vintertavla som min syster gjorde för ett år sedan..

Måndags morgon.. och det blev till slut solsken...

God morgon! Dagen började med en otroligt grå o mörk himmel... men nu lyser solen mellan molnen.. måtte den få visa sej så här under dagen .. allt blir så mycket lättare o roligare då.. Jag konstatrerar att det ä advent till helgen... Alltså ska ljusen o advensstjärnan upp.. men jag känner mej inte redo för detta ... ännu... tiden går alldeles för fort .. Jag har tex. inte städat som jag brukar .. inte .. nej ingenting är förberett.. inte ens mitt sinne .. Fattar inte hur det ska hinna bli advent både inne i huset o inom mej... Känns som om jag får hoppa över allt det där förberendande o bara hoppa in i firandet av advent ... eller också strunta i allt... Nej det sista är inget alternativ alls.. Alltså är det bara att sätta igång ... fniss... Får se vad jag gör idag Åskar är ute och för första gången på länge såg jag honom springa mot dörren.... Han har verkat så himla slö och jag har varit mer än orolig för honom... Ska nog också bli ett besök i staden under dagen.. känner faktiskt för det .. Inte för jag ska ha ngt livsnödvändigt .. men ett besök bland affärer med en massa julsaker kan kanske få mej att känna lite helgstämmning i kroppen.. . Som det är nu så fattas den verkligen.. ... Nu önskar jag Dej iallafall en riktigt go´o fin dag ... Kram!

Ja , så äntligen ska jag skriva ngr rader ...

här igen... Mycket har hänt.. i min lilla värld.. Först opererade jag ju båda ögonen för grå starr... en operation som var enkel o lyckosam ... men har inte provat ut ngr nya glasögon ännu då ögonen inte ställt in sej.. o så får jag nog vänta lite till för den 15 nov .. opererade jag bort min sköldkörtel.. och det ser ut som om den också gjorde synen lite konstig eller rättare sagt att nu ändrar sej synen en hel del .. kanske beroende på nya mediciner .,, Ja, tänk att nu är det gjort .. det som jag bävade för... Sköldkörtel operationen.. skulle ju inte göra den förrän i Januari.,, men helt plötsligt en torsdagskväll ringde en kvinna från Borås lasarett.. o frågade om jag kunde ta en återbuds tid... Jag hann inte sansa mej utan sade "ja visst kan jag det!" O vad bra sa hon, då kan Du komma på tisdag.. fniss... Det gick fort det .. o jag som hade tankar på att dra mej ur.. det hela för jag var rädd för operationen.. Det var bara att ordna kattvakt o plocka ihop lite grejer .. o så skjutsadce min syster mej till sjukhuset tidigt på tisdagsmorgonen... nej det var inte min syster .. hon skulle ha skjutsat mej men så kom vi på att sonen hennes åker ju den vägen varje dag till sitt jobb.. så jag åkte med honom... Oj så nervös jag var .. men vilken personal... så underbar..inte ett ett surt ansiktsuttryck såg jag på de dagarna som jag var där ..från tisdag till fredag.. Helt underbar personal.. och operationen gick bra ..trots att den tog drygt 3½ timma... Mår jättebra efter oprationen... och massor i kroppen har ändrat sej till det bättre ... Tur att jag inte drog mej ur .. för "tumörerna " (de var inte cancer ) hade växt ytterligare .. och nu kan jag andas ordentligt .. Det pipande ljudet från bröstet är borta .. det som andra läkare sagt var astma ..tex.. Måste också tala om att det var för mej den lättaste operationen jag gjort (förutom de timmarna närast efter operationen dåjag vaknade .. Då han episoder från mitt tidigare liv i kapp mej igen .. och det var hemskt..) Trots att jag innan var livrädd... blev det så bra och inte alls ont .. tycker jag .. Annars är detnog sej lkt här hos mej ... min lille Åskar är ute i ovädret .. jag hoppas att han snart kommer in så ka vi titta påtv .. Han brukar ligga imin säng o kolla på tv,n tills han somnar o jag , jag sitter i fåtöljen bredvid .. o det händer faktiskt att jag somnar där , jag också...fniss... Ha det nu så gott.. Kram! Foto...En hyacintgrupp som min syster Birgitta Dahlstrand har virkat.. Jag tycker den är helt underbar ..